Tämä päivä oli tarkoitus omistaa gradun suunnittelulle. Aamulla kaivelin esiin pienen lapun, jolle olin kirjoitellut hieman muistiinpanoja syksyisestä keskustelusta tulevien ohjaajien kanssa. Olisi tietysti kannattanut kirjoittaa ne puhtaaksi heti sen keskustelun jälkeen, nyt homma oli huomattavasti vaikeampaa. Heti aluksi sain hirveän ahdistuksen ja olin jonkin aikaa melkoisen epätoivon vallassa. Siinä tilassa ei mitään järkevää tekstiä synny, joten lähdin kävelylle ja poikkesin samalla kirjastoon. Kotona sitten kirjoittelin sivun verran tutkimussuunnitelman tapaista. Päätin mennä ensi viikolla kyselemään vähän lisäinfoa sieltä firmasta, mihin tuon työn teen. Vähän kyllä pelottaa vieläkin, mutta onneksi on kesään asti aikaa, ennen kuin varsinaiset kenttätyöt alkavat. Voisin ihan hyvin opiskella vielä vuoden tai pari, olisi paljon kiinnostavia kursseja käytävänä. Opintotuki vain taitaa jossain vaiheessa loppua, joten pitää yrittää ylläpitää jonkinlaista vauhtia.

Kirjastosta lainasin Philip Pullmanin Kultaisen kompassin, joka on Universumin tomu -sarjan ykkösosa. Jostakin luin tuosta sarjasta ja nyt tuli mieleen kirjastossa kierrellessä. Jostain syystä nuorempana en lukenut mitään tuon tyyppistä kirjallisuutta, siis fantasiaa, scifiä, tai muuta vastaavaa, vaikka muuten luinkin pienenä ihan hurjasti. En kyllä vieläkään ole kovin suuri alan ystävä, mutta en mitenkään erityisen ennakkoluuloinenkaan. Sieltäkin voi löytyä hyviä kirjoja.

Eilen lähti tilaukseen Badly Drawn Boyta ja Nick Cavea, kun halvalla sai. Varsinkin tuohon jälkimmäiseen on ollut tarkoitus tutustua paremmin jo vaikka kuinka pitkään.