Meillä tykätään vieraista vähän liikaakin. Mytty muuttuu vieraiden tullessa välillä ihan toiseksi koiraksi: se innostuu liikaa ja jos vieraat vaan jatkaa sen huomioimista, niin tilanne muuttuu vähän hankalaksi. Ei se sitten enää muista ettei saa purra tai hyppiä. Parasta tietenkin olisi, jos kyläilijätkin malttaisivat jättää sen ihan täysin omiin oloihinsa silloin kun se puree, haukkuu, hyppii sohvalle tai hakee huomiota muilla keinoin. Toisaalta onhan se mukavaa touhuta pennun kanssa koko vierailun ajan, että sinänsä ihan ymmärrettävää, ettei sitä oikein malttaisi jättää rauhaan. Eiköhän Myttykin opi touhuamaan vähän rauhallisemmin vieraidenkin kanssa, kunhan se vähän kasvaa.

Muuten pentuelämä sujuu mainiosti. Lenkkejä olemme vähitellen pidentäneet ja ihan reippaasti Mytty jaksaa kävellä. Päästetään se yleensä irti osaksi aikaa joko järven jäällä tai sitten metsässä ja se tykkää tietysti juoksennella vapaana. Toistaiseksi se on pysynyt ihan lähellä meitä ja uskoo kyllä hyvin tänne-käskyäkin. Pitää kuitenkin aina tarkkailla, ettei pääse toinen koira yllättämään, silloin saattaa vielä unohtua opitut asiat.

Huomenna pitäisi aloittaa autokoulu. Johan sitä tulikin siirrettyä useamman vuoden ajan, kun ei oikein ollut kiinnostusta aloittaa. Nyt päätin hoitaa asian alta pois, koska voihan siitä ajokortista olla tulevaisuudessa hyötyä. Nytkin sitä saattaa tarvita, jos vaikka aloitan Mytyn kanssa jonkin harrastuksen. Luultavasti meitä ei tulla kovin usein missään agilitykentillä näkemään, mutta voishan sitä jotain kokeilla ihan vaan Mytyn mielenvirkeyden takiakin. Kunhan se vähän kasvaa, niin voidaan selvittää että mistä se mahtaisi tykätä.