Ihana päivä, ulkona sataa vettä eikä tarvitse mennä minnekään! Eilen oli sateista koko työpäivän ajan ja se sai päivän tuntumaan paljon normaalia pidemmältä. Sadevaatteista huolimatta vettä tuli sisään kaula-aukosta ja hihoista, eivätkä hanskatkaan pysyneet kuivina. Multaa oli kyynärpäihin asti ja muutenkin sitä tuntui tunkeutuvan joka paikkaan. Onneksi ei tullut mitään kurkkukipua tai muuta flunssaoiretta tuon päivän jälkeen. Huomenna olisi toiveissa hieman parempi sää.

Tänään olen hieman siivoillut ja leiponut viikonlopun vieraita varten. Kokeilin uutta ohjetta ja ihan hyviä ruohosipuli-valkosipulisuolapaloja tuli. Lisäksi tein helppoja pasteijantapaisia, joihin tuli punaista pestoa ja mustia oliiveja. Huomenna olisi tarkoitus tehdä vielä jonkinlainen kakku. Mangoinen minttukinuskikakku ainakin kuulostaa hyvälle, joten sitä voisi ehkä kokeilla.

Olen lueskellut Peter Maylen Provence -kirjoja, jostain syystä en ole noihin aiemmin törmännyt. Hauskoja tarinoita Ranskan maaseudulta, juuri sopivia  väsyttävän työpäivän jälkeen luettavaksi. Yritin lukea Margaret Atwoodin Sokeaa surmaajaa, mutta se taitaa jäädä luettavaksi myöhemmin. Varmasti hyvä kirja, mutta keskittyminen ei oikein riittänyt ja pienissä pätkissä luettuna en oikein päässyt tarinaan sisälle.

Koirakirjojakin on luettu innolla ja muutamia laitoin taas tänään varaukseen. Netistä olen lukenut erilaisia koirakeskusteluja ja niistä löytyy ihan mielenkiintoisia juttuja. Susilauman käyttäytymiseen perustuva koulutustapa on kiinnostava ja siitä pitää lukea lisää. Juteltiin siitä viikolla muutaman kaverin kanssa ja tuo huomioimattomuus sai vähän eriäviä mielipiteitä. Tuntuuhan se nopeasti ajateltuna vähän ikävältä, jos kotiin tullessa innokkaasti tervehtivää koiraa ei heti mitenkään huomioi. Huomioita koira saa vasta rauhoituttuaan ja yleensäkin ihminen päättäisi, milloin koiraa huomioidaan. Kuitenkin sen koiran kanssa leikitään ja touhutaan ihan normaalisti, ei tuossa mistään välinpitämättömyydestä ja kylmyydestä ole kyse. Kaipa sitä omaa koiraa kasvattaessa voi soveltaa eri juttuja tilanteesta riippuen, kuitenkin niin että säännöt on aina samat ja johdonmukaiset.