Mukavan kesäinen ilma ulkona. Vielä kun olisikin aikaa vain nautiskella siitä, mutta kun pitää lueskella taas tenttiin. Aamulla nousin reippaasti jo ennen yhdeksää kirjoittelemaan esseetä, joka lähtikin opettajalle sähköpostitse jo ennen kymmentä. Sen jälkeen olen yrittänyt valmistautua keskiviikkoiseen tenttiin, mutta materiaalit eivät ole kovin kaksiset. Aihekin on tavallaan hyvin tuttu, joten lukumotivaatiota ei oikein ole. Tenttikysymykset voi kuitenkin aina yllättää, joten kai tässä pitää vielä yrittää.
Ehdittiin kuitenkin vähän jo ulkoillakin, pyöräiltiin merenrantaan. Löydettiin viimeinkin se lintutorni, mutta ei ollut kiikareita mukana, joten ei viitsitty ylös kiivetä. Jonain päivänä pitää varustautua lintukirjalla ja kiikareilla ja ajella sinne uudestaan. Eilen nähtiin tässä lähistöllä jouhisorsapariskunta, tosin sekin piti kotona tarkistaa kirjasta, kun on päässyt tunnistustaidot jo vähän ruostumaan.
Ensi viikolla toivottavasti saadaan taas uutta tietoa koiran hankintaan liittyen. Tiistaina mennään vihdoinkin tutustumaan kenneliin ja niiden muutamaan jäljelläolevaan pentuun.  Sunnuntaina olisi tarkoitus käydä koiranäyttelyssä vähän katselemassa ja tutustumassa eri koiriin. Lukuvuorossa on Tuire Kaimion Pennun kasvatus, jota varmaan tule luettua tarkemminkin sitten kun se pieni riiviö vihdoin kotona on.