Tänään hävisi taas ne vähätkin lumet, kun aamusta satoi vettä melko reippaasti. Ei kyllä ole mitkään normaalit talvisäät täällä, kyllä Oulussa näihin aikoihin pitäisi olla lunta. Toivottavasti tämä on vain väliaikaista, ettei ilmastonmuutos näin nopeasti talvia muuttaisi. Kaipaisin kunnon pakkassäitä ja lumihankia.

Ratsastaminenkin on välillä tylsää näillä keleillä, kun metsään ei ole mitään asiaa. Onneksi sentään on mahdollista päivällä käyttää maneesia, muuten oltaisiin pulassa. Nytkin ponista huomaa, että on joutunut olemaan normaalia kevyemmällä liikunnalla. Energiaa riittää ja ratsastaessa on vauhtia vähän liiankin kanssa. Pitäisi päästä laukkaamaan reippaasti maastossa, niin saisi ponikin purkaa energiaa. Toistaiseksi siellä uskaltaa vain kävellä ja siihenkin tarvitsisi mielellään itselle samanlaiset hokkikengät kuin ponilla on. Ensi kuussa olisi tarkoitus mennä pitkästä aikaa ohjatulle ratsastustunnille. Toivottavasti siinä saataisiin hyviä vinkkejä miten parantaa yhteistyötä, kun tuntuu ettei kaikki aina ihan suju saumattomasti. Opettaja on vanha tuttu, jonka tunneista tykkäsin tosi paljon silloin ratsastuskouluaikoina.

Pitäisi tehdä lista kaikesta siitä, mitä täytyy vielä tehdä ennen pennun tuloa. Kuitenkin unohdetaan jotain. Ensi viikko varmasti menee vain koiran kanssa, tosin yksi tentti pitäisi käydä tekemässä, jos vaan maltan sen verran irroittautua. Pitäähän sille pikkuiselle alkaa heti opettaa yksinoloakin, ettei sitten tule yllätyksenä.