Vielä olisi muutama vapaapäivä edessä ennen kenttätöiden jatkumista. Lomaviikko alkoi maanantaiaamuisella graduahdistuksella ja siitä selvittyäni olen ollut miettimättä koko asiaa. Ei  ole välttämättä hyvä vaihtoehto työn edistymisen kannalta, mutta mielenrauhan kannalta mitä mainioin. Ensi viikolla yritän taas saada töissä selitettyä niitä ongelmia, mitä päässäni työn suhteen pyörii. Töissä ne varmastikin saavat juuri ne tulokset mitä tarvitsevatkin, mutta syntyykö niistä jonkinlaista järkevää tieteellistä tutkimusta, sitä ei tunnu kukaan tietävän. Pelottaa, että vielä vuoden päästäkin gradu on kesken, kun jostakin selkeämmästä aiheesta olisin sen tehnyt nopeammin ja vähemmän panikoiden.

Viikonlopuksi olisi suunnitteilla mökkireissu, mutta vähän vielä mietin sinne lähtemistä. Isossa porukassa sosiaalisena oleminen ei oikein innostaisi nyt. Tuntuu, että kaikilla muilla on hauskaa ja itse vain pähkäilee opintoihin ja sitä kautta tulevaisuuteen liittyviä asioita. Eihän niitä liikaa saisi miettiä, mutta tänä kesänä se vain on ollut niin. Toisihan mökkireissu toki muuta ajateltavaa ja ehkä siellä onnistuisi pääsemään mukaan tunnelmaan.

Ensi viikolla saa toivottavasti alkunsa meidän pieni koiravauva, joten kotiin sitä voi odotella saapuvaksi joskus tammikuun alussa. Syksypentu jäi vain haaveeksi, joten joudumme odottelemaan vielä vähän lisää. Koirakirjoja ja keskustelupalstoja on luettu ahkerasti ja jopa ensimmäinen kuppi on tulokkaalle hankittu.