Uusin musiikki-innostus on skotlantilainen Belle & Sebastian. Muistan lainanneeni Fold Your Hands Child, You Walk Like A Peasant -levyn kirjastosta joskus muutama vuosi sitten, mutta silloin en siitä suuremmin innostunut. Nyt kuuntelussa on ollut bändin ep:t yksiin kansiin kokoava Push Barman To Open Old Wounds, joka on hieno levy. Tätä täytyy kyllä hommata jossain vaiheessa itselle enemmänkin. Egotripin uusikin on ilmestynyt ja se olisi ihan mukava hankinta myös. Viikolla löysin Disco Ensemblen esikoisen sopivaan hintaan ja se kuulostaa ainakin yhtä hyvältä kuin se uudempikin.

Eilen nähtiin vaihteeksi livemusiikkiakin, kun oli Rubikin ja Lapkon keikat. Rubik oli niistä enemmän mieleinen, sitä voisin ihan hyvin levyltäkin kuunnella. Lapko oli vähän pettymys, ei ehkä ihan maineensa veroinen livebändi. Yleisö näytti kyllä tykkäävän, joten ehkä ei vaan ole mun musiikkimakuun sopivaa. Ei se huonokaan ollut, mutta ei tullut semmoista levynostovimmaa kuin usein hyvien keikkojen jälkeen tulee.

Tänään hain kirjastosta Leena Lehtolaisen uusimman, Rivon satakielen. Sitä aloittelinkin jo hieman. Kaikki Maria Kallio -dekkarit on luettu, vaikka en viime aikoina enää niin paljoa niistä ole tykännyt kuin joskus aiemmin. Sujata Masseyn uusin tai toiseksi uusin Rei Shimura lähti mukaan englanninkielisenä, kun suomenkieliseen näytti olevan paljon varauksia.